SVJETSKI TURIZAM ZBOG PANDEMIJE KORONE IZGUBIO NAJMANJE 320 MLRD US DOLL

Tekst: WTO/Panopticum

Foto: La Stampa

U utorak, 28. srpnja 2020. Svjetska turistička organizacija (WTO) koji djeluje u sklopu Ujedinjenih naroda, objavila je podatak kako je od siječnja do svibnja 2020. godine zbog pandemije koronavirusa svjetska turistička industrija izgubila najmanje 320 milijardi dolara. Naime, turizam je jedan od glavnih gospodarskih sektora najteže pogođenih koronakrizom. Broj turista također je smanjen za 300 milijuna u tom razdoblju, što je pad za 56 posto u odnosu na isto vremensko razdoblje lani, jer su mjere zatvaranja zaustavile međunarodna putovanja. Nadalje, WTO ocjenjuje da je ugroženo između 100 do 120 milijuna radnih mjesta u svijetu izravno povezanih s turizmom.

Osim toga, međunarodna udruga avioprijevoznika (IATA) upozorila je da se svjetski zračni promet prije 2024. godine neće uspjeti vratiti na razinu prije koronakrize, uglavnom zbog neizvjesnosti u pogledu otvaranja granica.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon