SVJETSKI TOP 10 ZRAČNIH PRIJEVOZNIKA U 2019.

Tekst: M. Š.

Foto: EVA

Iako nekoliko puta godišnje pojedini turistički portali objavljuju liste najkvalitetnijih turističkih destinacija, putovanja i paralelno s time zračnih prijevoznika, ovaj put je turistička platforma TripAdvisor objavila samostalnu godišnju listu od deset najboljih zračnih prijevoznika svijeta prema glasovima svojih korisnika. Objavljena lista je utemeljena na milijunima recenzija, ocjena i komentara putnika koji su potom analizirani pomoću algoritma. Hrvatskog zračnog prijevoznika Croatia Airlinesa nema na navedenom popisu ni u tragovima. Redoslijed ovogodišnjih svjetskih top 10 zračnih prijevoznika je slijedeći:

  1. Singapore Airlines: Ovo je druga godina zaredom da je singapurska aviokompanija na samom vrhu. Putnici su procijenili da ona ima i najbolju ekonomsku klasu.
  2. Qatar Airways: Veliki skok za katarskog avionskog diva s obzirom na to da je prošle godine zauzeo osmo mjesto. Proglašen je i aviokompanijom s najboljom biznis-klasom.
  3. EVA Air: Tajvanska aviokompanija ove se godine našla na trećem mjestu, što je rast od dvije pozicije.
  4. Emirates: Najveća bliskoistočna avionska kompanija pala je za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu. No njihov prvi razred uvjerljivo je proglašen najboljim.
  5. Japan Airlines (JAL): 2018. godine bili su četvrti na listi.
  6. Southwest Airlines: Američka kompanija najveći je niskobudžetni avioprijevoznik na svijetu i drugu godinu zaredom zauzela je šesto mjesto na TripAdvisorovoj listi. Nude besplatna bezalkoholna pića i užinu tijekom leta te ne naplaćuju dva komada prtljage.
  7. Azul: Brazilska zrakoplovna kompanija dvije je pozicije više nego lani.
  8. Air New Zealand: Novozelandska aviokompanija zabilježila je najveći pad na ovoj listi, za čak šest mjesta. No Air New Zealand proglašen je najboljim u kategoriji Premium ekonomske klase.
  9. Jet2.com: Britanski niskobudžetni avioprijevoznik pao je za dva mjesta ove godine, no odnio je titulu najboljeg ne samo u Velikoj Britaniji već i u cijeloj Europi.
  10. All Nippon Airways (ANA): Ova japanska tvrtka prvi se put našla na TripAdvisorovoj listi, a visoko je ocijenjena zbog usluge i odnosa prema putnicima.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon