SVJETSKI PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA TESLA IZABRAO LUKU KOPAR KAO JEDNU OD GLAVNIH TRANSPORTNIH CENTARA U EU

Tekst: Panopticum

Foto: Luka Koper

Proizvođač električnih vozila Tesla prošle godine izabrao je Luku Kopar kao jednu od ulaznih točaka u Europu za svoja vozila proizvedena u Kini. Međutim, sada je u svijet preko Kopra izvezen i prvi teslin model Y, proizveden u Berlinu (EU).

Kako pišu pojedini EU mediji, iz slovenske luke navode da „strateški položaj Kopra omogućuje kraće intervale između proizvodnje i isporuke te smanjenje emisije ugljikovog dioksida u prometu“.

Osim toga, ponosni slovenci napominju kako je Luka Kopar također izabrana zbog svoje stručnosti i iskustva u području automobilske logistike, što ih je prošle godine svrstalo među pet najuspješnijih auto-terminala u Europi po pitanju pretovara vozila.

Podsjetimo, u Kopru je u prvoj polovici 2022. pretovareno više od 367.300 automobila, čime je nastavljen povoljan trend i ostvaren rast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Cjelokupni poslovni rezultati su značajno porasli tokom prvih šest mjeseci ove godine – neto prihod Grupe Luka Kopar bio je 35 posto veći, a neto dobit čak 169 posto veća nego lani.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon