SVJETSKI KONGRES SPORTSKIH NOVINARA U LAUSANNE

Tekst: M. Š.

Foto: FIFA

U Lausannei je od 21-24. siječnja 2019. održan Svjetski kongres AIPS-a, međunarodnog udruženja sportskih novinara na kojem je sudjelovalo gotovo 200 predstavnika iz 97 zemalja.

Među mnogobrojnim gostima skupa bio je i predsjednik MOO-a Thomas Bach koji je istaknuo značajnu ulogu novinara u prezentaciji sportskih dogadjanja i promicanju olimpizma i olimpijskih vrijednosti. Također, bio je nazočan i dodjeli nagrada najboljim sportskim novinarima u raznim kategorijama u prvom izdanju AIPS Sport Media Awards. Najbliži nagradi od hrvatskih kandidata bio je službeni fotograf Hrvatskog nogometnog saveza Drago Sopta koji je u kategoriji najboljih sportskih fotografija zauzeo visoko četvrto mjesto.

Veliku pozornost na kongresu je izazvao Zvonimir Boban, koji je u ulozi glavnog savjetnika predsjednika FIFA-e odgovarao na niz upita sportskih novinara diljem svijeta. Boban se osvrnuo na niz aktivnosti FIFA-e u prethodnom razdoblju, povećanje broja sudionika SP-a na 48 zemalja, vjerujući da će ta odluka s obzirom na sustav natjecanja dodatno povećati medijski interes i natjecateljsku neizvjesnost završnog turnira. Boban je u ulozi glavnog savjetnika predsjednika FIFA-e Giannija Infantina istaknuo kako duboko vjeruje da su potezi koje je FIFA učinila u razdoblju nakon Seppa Blattera dovoljni pokazatelj novog smjera i otvorenosti čelne nogometne organizacije, koja nastoji doći do najboljih rješenja za natjecanja i sportaše pod njihovim okriljem, u isto vrijeme žestoko se boreći protiv korupcije na bilo kojoj nogometnoj razini.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon