SVJETSKI BICIKLISTIČKI OFF ROAD SPEKTAKL NA LOŠINJU

Tekst: M. Š.

Foto: XTERRA

Stotine MTB vozača iz svijeta i EU okušat će svoje biciklističke off road sposobnosti na 40 kilometarskoj stazi duz otoka Lošinja, a održati će se 19. travnja 2020. godine. Dvodnevna biciklistička utrka će na nekim dionicama imati zahtjevne uspone dužine i do 900 metara. Utrka se održava u sklopu globalne utrke “XTERRA Croatia” koja po prvi puta dolazi u Hrvatsku 18. travnja 2020. godine. Ovo je ujedno i prvi put da jedna ovako zahtjevna adrenalinska i globalno poznata triatlon i MTB utrka utrka dolazi u Hrvatsku, a na Lošinju će biti njihovo premijerno izdanje za Srednju i Istočnu Europu. Više informacija moguće je saznati putem poveznice www.xterraplanet.com/croatia.

Da podsjetimo, XTERRA natjecanja započela su 1996. godine, kada su se gorski biciklizam i triatlon sastali u dvoboju najjačih na havajskom otoku Mauiju. Utrka se sastojala od grubog plivanja oceanskim vodama, utrke brdskim biciklom i trčanjem. Predstavljala je novi trkački format koji je privlačio i triatlonce i brdske bicikliste.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon