SVEČANO OTVOREN STUDIJ MEDICIJE NA HRVATSKOM KATOLIČKOM SVEUČILIŠTU

Tekst: Panopticum

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

U ponedjeljak, 27. rujna 2021. je u Zagrebu svečanom akademijom počela nastava na Medicinskom fakultetu Hrvatskoga katoličkog sveučilišta (HKS) u akademskoj godini 2021./2022. Početku studija medicine na HKS-u nazočio je nadbiskup i metropolit zagrebački kardinal Josip Bozanić. Nakon svečanog otvorenja Kardinal je u pratnji rektora Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željka Tanjića i dekana prof. dr. sc. Dalibora Karlovića, obišao prostorije koje će studentima medicine već ove akademske godine služiti za stjecanje znanja i vještina.

Svečanosti su nazočili i ministar zdravstva Vili Beroš koji tom prilikom izjavio kako je početak studija medicine na HKS-u velik događaj te dodao kako je početak rada rezultat višegodišnjih nastojanja i dugoga puta mnogih koji su uložili svoje sposobnosti u pronalaženju adekvatnoga plana i programa koji je na razini najvrjednijih u svijetu te Ivo Šušak, izaslanik ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa, koji je ocijenio kako je početak rada Medicinskoga fakulteta na HKS-u velika vijest za to sveučilište i cijeli hrvatski obrazovni sustav.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon