SUSRET PLENKOVIĆ – LEGARD U DUBROVNIKU

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Tekst: B. D.

Foto: www.hina.hr

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u ponedjeljak, 10 srpnja 2017. godine se u Dubrovniku sastao s izvršnom direktoricom Međunarodnog monetarnog fonda  (MMF) Christine Lagarde, a razgovarali su o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj te o mjerama koje se provode u cilju očuvanja financijske stabilnosti i održivosti javnih financija, a bilo je riječi i o aktivnostima i naporima koje Vlada čini kako bi se ubrzao gospodarski rast i povećala zaposlenost. Osim toga, neslužbeno se može saznati kako je bilo razgovora oko uvođenja eura u RH.

Premijer Plenković upoznao je izvršnu direktoricu MMF-a Christine Lagarde s Nacionalnim programom reformi 2017., kao temeljnim dokumentom u provođenju strukturnih reformi i naglasio da je izlazak Hrvatske iz Procedure prekomjernog proračunskog manjka potvrda Vladine odgovorne fiskalne politike. Sugovornici su se složili da je važno nastaviti s provođenjem racionalne politike u upravljanju javnim financijama, što je jedan od preduvjeta za pristupanje eurozoni i uvođenju eura.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon