SUSPEKTNI NESTANAK MILIJUNA I SAMOUBOJSTVO U VIROVITICI

Tekst: I. A./Panopticum

Foto: ICV

4. lipnja 2019. godine u Virovitici je sahranjen Siniša Palm. Nađen je obješen u obližnjoj šumi. Osim sumnji u samoubojstvo, u gradu Virovitici i okolnim mjestima kruže glasine kako je Siniša Palm možda ubijen. Radio je kao Pročelnik upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice unatrag godinu dana, a u Gradu je ukupno radio 13 godina. Kratko vrijeme obavljao je i dužnost direktora Informativnog centra Virovitica. Živio je s majkom, nije imao ni ženu ni djecu, a vozio je auto star koliko i on sam, skroman i vrijedan, kažu mještani. Nedavno je na kuću koju je dijelio s majkom uspio postaviti i novu fasadu. U petak, 31. svibnja 2019. kada je nestao, dobio je otkaz a gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin ga je prijavio za nestanak 17 milijuna kuna iz gradske blagajne. Slučajno ili ne, Grad Virovitica se tijekom 2018. godine kreditno zadužio za iznos od 58,4 milijuna kuna na rok od deset godina, što je vidljivo na poveznici: https://www.icv.hr/2018/06/gradsko-vijece-grad-ce-uzeti-kredit-od-584-milijuna-kuna-za-najvaznije-gradske-projekte/

Viroviticom, a i šire, otvaraju se nezaobilazna pitanja:

Kako je netko podređen poput Siniše Palma mogao “zamračiti” 17 milijuna kuna unutar nekoliko mjeseci od revizije a da nitko nadležan to ne primjeti u jednom malom gradu poput Virovitice?
Kako je netko s reputacijom pozitivne osobe i skromnog stila života mogao nakon tragične smrti steći reputaciju kockara a da to nitko od njemu bliskih ljudi nije primjetio ili znao?
I, odakle su i za što nestali ti silni milijuni za koje je Siniša Palm optužen te dobio otkaz u petak 31. svibnja 2019. godine, kada je i umro?

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon