SUHOZIDNA RADIONICA VELA OZIDA

Tekst: M. Z.

Foto: L. H.

Udruga “Brsečki česan” i Etnološki park “Anton Plašimuha” organiziraju u subotu, 21. svibnja 2022. godine jednodnevnu suhozidnu besplatnu radionicu u Brseču pod nazivom “Veli Ozid” i to na tipičnoj brsečkoj terasastoj lehi. Pozvani su svi koji žele naučiti u jednom danu kako dovesti u red suhe zidove svoje njive i upoznati se sa tajnama suhozidne gradnje.

Osim predavanja s praktičnim dijelom nastave organizatori radionice su za tu priliku osigurali sva potrebna radna sredstva zahvaljujući dotacijama Općine Mošćenička Draga te besplatnu okrijepu – uz peku i piće, za sve sudionike radionice.

Sastanak svih sudionika i ovisnika o kamenu i onih koji to žele postati je na parkingu najavljenog dana u 9 sati uz obalnu magistralu Rijeka-Pula, na parkiralištu preko puta skretanja za mjesto Carići i Periši, i to nakon što se cestom prođe mjesto Brseč. Organizatori u završnoj objavi pozivaju sve sudionike da ponesu sa sobom dobru volju i radnu odjeću a oni će pripremiti nezaobilazne radne rukavice.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon