SUD ODGODIO RASPRAVU U POSTUPKU PROTIV DIPLOMATA DAMIRA SABLJAKA

Tekst: B. Dobrijević

Foto: HINA

Službenički sud je u petak, 26. lipnja 2020. još jednom odgodio raspravu u postupku protiv diplomata Damira Sabljaka koji je udaljen iz službe kad je razotkrio protupravno trošenje državnog novca u Australiji i SAD-u. Osim toga, sud je zabranio snimanje rasprave na suđenju Damiru Sabljaku – što samo povećava interes javnosti, kao i broj ljudi koji žele ući u sudnicu i saznati detalje o protupravnom trošenju novca u MVEP-u. Nova rasprava zakazana je za srijedu, 8. srpnja 2020. u 10 sati.

Da podsjetimo, postupak traje već dvije godine, iako je po zakonu žuran. Izlika za posljednju odgodu je nedolazak inspektora MVEP-a Damira Božića koji je prema dokumentaciji iz sudskog postupka nagovarao pojedine diplomate da šute o prijavi diplomata Sabljaka o prijevarama u Australiji. Štoviše, inspektor Božić je ostao na položaju u MVEP-u i s tog mjesta nastavlja progoniti diplomata Damira Sabljaka čiju je prijavu zataškao.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon