STUDIJSKO PUTOVANJE OLEGA BUTKOVIĆA U NR KINU

Tekst: M. Š.

Foto: HINA

U trenucima bankrota hrvatske brodogradnje kao i propadanja hrvatskih luka, ministar Oleg Butković u petak, 25. siječnja 2019. boravio je u Shanghaiju i Ningbou gdje se sastao s predstavnicima brodarske kompanije COSCO Shipping te obišao luku Ningbo, jedinu luku na svijetu koja je prekrcala više od milijardu tona tereta.

U Shanghaiju se hrvatska delegacija predvođena ministrom Butkovićem sastala s predstavnicima tvrtke COSCO Shipping, brodarske kompanije koja posjeduje najveću flotu brodova na svijetu te treću po veličini flotu specijaliziranih kontejnerskih brodova.

Istoga dana, u Ningbou je održan sastanak s predstavnicima luke Ningbo Zhoushan, luke koja je u 2018. godini, kao jedina luka na svijetu, prvi put prekrcala preko milijardu tona tereta. Posjet luci Zhoushan završen je obilaskom dvaju najznačajnijih kontejnerskih terminala te sastankom s vodećim djelatnicima luke, a što je bila prilika za razmjenu iskustva s Lučkom upravom Rijeka i razgovor o projektima koje pripremaju, prilikom čega je iskazana obostrana želja za daljnjom suradnjom.

Posjetom Shanghaiju i luci Ningbo Zhoushan završava službeni posjet ministra Olega Butkovića, koji je u NR Kini boravio od 20. siječnja 2019. godine, a gdje je održao niz sastanaka s ciljem razmjene iskustva dviju zemalja u području prometne infrastrukture i daljnjeg unaprjeđenja suradnje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon