STUDIJSKO PUTOVANJE NOVINARA HND-a IVANIĆ-GRADU

Ivanić-Grad u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND, organizirala je 26. i 27. veljače 2016. studijsko putovanje za turističke novinare s ciljem predstavljanja turističke ponude ivanićgradskog i kloštranskog područja. Sudjelovalo je 16 novinara iz Hrvatske te njihovi gosti iz Slovenije i Slovačke koji predstavljaju preko 20 medija. Novinari su po dolasku prvo posjetili Vatrogasni dom Ivanić-Grad gdje ih je Goran Sović-Malec upoznao s jednim od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Hrvatskoj.  Potom je uslijedio prijem kod gradonačelnika Javora Bojana Leša koji je na polusatnoj prezentaciji predstavio projekte Ivanić-Grada vezane uz razvoj turizma.

Studijsko putovanje

Tekst:  Grad Ivanić-Grad

Foto: www.hnd.hr

 

Ivanić-Grad u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND, organizirala je 26. i 27. veljače 2016.  studijsko putovanje za turističke novinare s ciljem predstavljanja turističke ponude ivanićgradskog i kloštranskog područja.  Sudjelovalo je 16 novinara iz Hrvatske te njihovi gosti iz Slovenije i Slovačke koji predstavljaju preko 20 medija.

Novinari su po dolasku prvo posjetili Vatrogasni dom Ivanić-Grad gdje ih je Goran Sović-Malec upoznao s jednim od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Hrvatskoj.  Potom je uslijedio prijem kod gradonačelnika Javora Bojana Leša koji je na polusatnoj prezentaciji predstavio projekte Ivanić-Grada vezane uz razvoj turizma. U pratnji Vide Pust-Škrgulja i kapelana, novinari surazgledali crkvu sv. Petra te se uputili u Turistički ured gdje ih je ugostila direktorica Ankica Bešter.Uslijedio je posjet Specijalnoj bolnici Naftalan.  Ravnatelj Goran Maričić i Milica Birk proveli su novinare po bolnici i pokazali sadržaje, a zatim su održali sastanak gdje su predstavili rad i razvojne planove Naftalana.
U Kleti Stari mlin, načelnik općine Kloštar Ivanić, Željko Filipović zaželio je dobrodošlicu okupljenima, domaćini Marija i Vlado Kunek upoznali su prisutne sa svojim imanjem. Nakon ručka novinari su razgledali crkvu Blažene Djevice Marije i pinakoteku, te crkvu sv. Ivana u Kloštar Ivaniću.
U Vinariji Voštinić Klasnić održana je degustacija vina , a mladi vlasnik Tomislav Voštinić, predstavio je razvojne planove vinarije. Na kraju prvog dana Studijskog putovanja novinari su otišli na Seoski turizam Kezele, gdje su večer proveli u razgledu vinskog podruma, degustaciji vina domaćina Drage, kotlovini i ugodnom druženju uz tamburaše i noćenju u tradicionalno uređenim sobama.
Drugi dan Studijskog putovanja započeo je uz seoski doručak na Seoskom turizmu Kezele, a potom je domaćin Janko Kezele pokazao sadržaje na imanju. Zadnje lokacije koje su novinari posjetili bile su Izletište Petek i Hotel Sport. Osoblje Izletišta Petek i Hotela Sport upoznali su novinare sa svojom ponudom, održan je sastanak Zbora turističkih novinara, neki od novinara su se opustili u wellnessu, ručali u vinoteci uz degustaciju autohtone sorte škrlet.
Na kraju boravka turistički novinari izrazili su pozitivne dojmove s predstavljenim turističkim sadržajima i potencijalima, posebno su iznenađeni kako mladi uspješno nastavljaju tradiciju obiteljskih gospodarstava svojih roditelja.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon