STUDENTSKA RADIONICA U MVEP RH

Tekst: B. Dobrijević

Foto: MVEP

Na tragu dosadašnje uspješne suradnje s Fakultetom političkih znanosti, Služba za prijenos znanja Ministarstva vanjskih i europskih poslova organizirala je program posjeta za studente međunarodnog kolegija „EU Enlargement and Europeanization of Croatia“, čiji je nositelj izv.prof.dr.sc. Igor Vidačak. Predavanja se organiziraju s ciljem produbljivanja znanja o aktualnim europskim i javnim politikama, pri čemu studenti dobivaju priliku direktno komentirati i raspravljati o svojim stavovima s iskusnim diplomatima.

Program posjeta obuhvatio je stručna predavanja o politici Republike Hrvatske prema zemljama Jugoistočne Europe, oblicima suradnje i prioritetima podrške procesu pristupanja zemalja Jugoistočne Europe te zadaćama i ulozi Hrvatske u kontekstu priprema za predsjedanje Vijećem EU 2020, kao i aktivnostima usmjerenim na osposobljavanje i usavršavanje diplomata za poslove Predsjedanja. Predavanja su održali voditeljica Službe za države u pristupnim pregovorima s EU Jadranka Bošnjak, voditeljica Službe za prijenos znanja Dubravka Smolić Vlaić te Ivana Porges i Krešimir Kopčić, voditelji Službi u Tajništvu predsjedanja RH Vijećem EU 2020. Posebno zanimanje studenti su iskazali na teme vezane uz izazove Republike Hrvatske u kontekstu koordinacije EU poslova za vrijeme predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU-a, ponajviše s obzirom na pripremu plana i kalendara Predsjedanja te logističku organizaciju sastanaka.

S obzirom na veliki interes studenata, izražena je želja za nastavkom suradnje i organizacijom edukacija ovoga tipa, kojima se kroz praktično iskustvo stručnjaka Ministarstva vanjskih i europskih poslova nadopunjuje teoretsko znanje studenata o EU temama, a koje je korisno za njihov budući profesionalni rad.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon