STUDENTSKA IZLOŽBA PETRE PAVETIĆ KRANJČEC U GARAŽNOJ POP-UP GALERIJI U ZAGREBU

Tekst: E. Sabljić

Foto: Kolektiv KVADAR

U organizaciji Kolektiva KVADAR u četvrtak, 6. svibnja 2024. u Zagrebu u garaži u dvorištu na adresi Trg kralja Petra Krešimira IV 18 otvara se studenstaka izložba umjetnice Petre Pavetić Kranjčec pod nazivom “POV: Školjke”. Izložba ostaje otvorena do 11. svibnja 2024. godine.

Ovaj neklasičan pristup već je privukao pažnju javnosti, a prva izložba kolektiva KVADAR održana 26. veljače na zagrebačkoj Trešnjevci u suradnji s umjetnicom Astrid Jakšić privukla je veliki broj posjetitelja i izazvala izuzetno pozitivne reakcije publike.

KVADAR je koncept koji se oslanja na ideju pop-up galerije, gdje se svaka nova izložba održava na drugoj lokaciji, u drugom prostoru, u drugom zagrebačkom kvartu, nudeći time novi doživljaj umjetnosti. Ova nekonvencionalna postava pruža priliku mladim umjetnicima da izlažu svoje radove na mjestima koja su inače netipična za likovnu umjetnost, kao što su garaže, čime se umjetnost približava široj publici na jedinstven način.

Kolektiv KVADAR, studentski umjetnički kolektiv koji djeluje u okviru Udruge studenata Akademije dramske umjetnosti – F420, čini nekoliko mladih studenata a njihova je misija povezati studente zagrebačkih umjetničkih akademija stvarajući novu i neuobičajenu platformu za povezivanje umjetnika, kustosa i publike.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon