STUDENTI POMORSKOG FAKULTETA U SPLITU U ZVJEZDANOM SELU MOSOR

Tekst: Panopticum

Foto: ZSM

Suradnja Pomorskog fakulteta u Splitu i udruge Zvjezdano selo Mosor (ZSM), nastavljena je i devete godine za redom. Skupina od 37 studenata i tri profesora preddiplomskog studija pomorske nautike, u sklopu terenske nastave posjetila je dana 22. svibnja 2019. zvjezdarnicu na vrhu Makirini. Posjet je ostvaren u sklopu kolegija astronomske navigacije, a studente je vodio prof. Zvonimir Lušić.

Kao i ranijih godina, studenti su pod vodstvom svojih profesora s terase zvjezdarnice obavili vježbu rukovanja sekstantom. Uslijedilo je predavanje o Sunčevom sustavu i drugim svemirskim temama, održano u velikoj dvorani zvjezdarnice. Meteorološki uvjeti onemogućili su provedbu drugog dijela predviđenog programa s promatranjem velikim teleskopom zvjezdarnice. Zbog toga su studenti u velikoj kupoli samo upoznati s tim instrumentom i načinom na koji se njime opservira.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon