STUDENTI I PROFESORI GEOGRAFIJE SA SVEUČILIŠTA U BEČU POSJETILI ZAGREB

Tekst: R. F.

Foto: V. P.

U četvrtak, 16. rujna 2021. studenti prve godine diplomskog studija geografije sa Sveučilišta u Beču s prof. dr. sc. Walterom Matznetterom i dr. sc. Robertom Musilom, a u sklopu tematske terenske nastave „Gradovi Jugoistočne Europe“, posjetili su Zagreb. Uvodno predavanje održao je doc. dr. sc. Vedran Prelogović koji je ujedno i vodio terenski dio, a u Novom Zagrebu im se pridružio prof. dr. sc. Gojko Bežovan s Pravnog fakulteta.

Studenti su upoznati s recentnim urbanogeografskim razvojem grada i okolice, a poseban interes pokazali su za obnovu Zagreba nakon potresa. Drugi dio terenskog programa održan je u Novom Zagrebu gdje je na odabranim lokacijama (Lanište, Podbrežje i Zapruđe) objašnjena problematika stanovanja i stanogradnje.

Bio je ovo prvi posjet stranih studenata geografije i sveučilišnih profesora Zagrebu nakon više od dvije godine. Razmjena iskustava, informacija i rasprave koje su vođene, još jednom su pokazale važnost institucionalnog povezivanja, međunarodne suradnje i ovog oblika nastave.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon