STRUČNO PREDAVANJE: KOME PRIPADA BUDUĆNOST?

Tekst: R. F.

Foto: POU Rovinj

U srijedu, 13. studenog 2019. godine s početkom u 19 sati u velikoj dvorani Doma kulture u Rovinju Korado Korlević će održati stručno predavanje pod nazivom “Kome pripada budućnost?” Naime, znanstveni i tehnološki napredak sve snažnije utječe na svijet rada koji prolazi kroz velike promjene i tjera nas na aktivno promišljanje o razvoju društva. Sposobnost stalne promjene i prilagodbe novim uvjetima rada bit će imperativ za tražitelje poslova u budućnosti. Predviđa se da će polovica svih današnjih radnih mjesta nestati do 2030. godine.

Svjetski gospodarski forum (WEF) procjenjuje da će 65 posto današnje djece završiti u karijerama koje još ne postoje. Školovanje djece za takva zanimanja, vještine koje kod njih treba razvijati kako bi ih pripremili za poslove budućnosti te statični sustav obrazovanja koji ne prati očigledne i radikalne promjene u svijetu samo su neke od tema predavanja. Ulaz na predavanje je slobodan.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon