STRATEŠKI FORUM BLED 2022.

Tekst: Panopticum

Foto: Vlada RH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u ponedjeljak, 29. kolovoza 2022. na Strateškom forumu na Bledu (SFB22), gdje se sastao sa slovenskim kolegom Robertom Golobom i ministricom Fajon s kojima je razgovarao o unaprjeđenju bilateralnih odnosa, energetskoj situaciji i suradnji u opskrbi energentima, zajedničkim inicijativama na razini Europske unije, pomoći Hrvatske Sloveniji u protupožarnoj sezoni te ekonomskim relacijama, trgovinskoj razmjeni i turističkoj sezoni.

Tijekom kraćeg susreta premijera Plenkovića s predsjednicom EK, Ursulom von der Leyen zaključeno je da Hrvatska i ostale članice EU odlučno i jedinstveno stoje uz Ukrajinu koja je žrtva brutalne ruske agresije te kako je Hrvatska spremna pomoći na koji god način može, sukladno mogućnostima.

Na marginama BSF22 hrvatski premijer razgovarao je s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom o situaciji u Bosni i Hercegovini uoči Općih izbora gdje Hrvatska podupire njegova nastojanja da BiH učini funkcionalnijom i stabilnijom zemljom, u kojoj Hrvatska želi da sva tri konstitutivna naroda budu jednakopravna.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon