STRANKA S IMENOM I PREZIMENOM PREDSTAVILA PROGRAM ZA PARLAMENTARNE IZBORE

Tekst: B. D.

Foto: SSIP

Stranka s Imenom i Prezimenom predstavila je u nedjelju, 24. svibnja 2020. svoje članove i program stranke. Prvi se medijima na Europskom trgu obratio predsjednik stranke Ivan Kovačić, koji je naglasio da predsjednik i Predsjedništvo stranke imaju samo formalnu narav, te da u njihovoj stranci glavnu riječ vode programska tijela i njihovi članovi. Član odbora za zdravstvo Ivo Žuvela naglasio je kako je autor jednog nacrta za zdravstvo, gdje bi sistematski pregledi postali obavezni, a time se suzbio velik broj bolovanja radnika i poboljšalo zdravlje.

Član stranke i voditelj odbora za zdravstvo Boro Nogalo kazao je kako je zdravstvo “u banani”, kao i čovjek koji je ozbiljno bolestan te se bori s dugim listama čekanja na preglede. Ustvrdio je da u našem zdravstvenom sustavu samo određena elita, poznate osobe ili bogati građani dolaze na brzu dijagnozu ili obradu. Kaže kako se zdravstvo mora dodatno decentralizirati te kako je dug veći no ikad, čak 8,5 milijardi kuna, a liste čekanja bi smanjio slanjem mladih liječnika s fakulteta na specijalizaciju.

Voditeljica odbora za upravu i pravosuđe Dalija Orešković naglasila je probleme u pravosudnom sustavu, a najavila je da u svojoj strategiji suzbijanja korupcije ima teritorijalni preustroj, kao i izmjenu izbornog zakona.

Koordinator programskog savjeta Josip Budimir naglasio je da bi u reformi teritorijalnog preustroja Hrvatske željeli za peta puta smanjiti broj jedinica lokalne samouprave, s postojećih 555 na 111. Na pitanje novinara o pobačaju Budimir je kazao kako je njihova stranka načelno protiv zabrana. O zabrani isticanja slogana “Za dom spremni”, kazao je kako su protiv uporabe tog znakovlja i pozdrava. Nadalje, rekao je kako na dosadašnjoj političkoj sceni nažalost nema puno prirodnih partnera s kojima bi oni mogli koalirati, ali samo ako će ta suradnja biti u interesu države i naroda.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon