ŠTO SMO NAUČILI? – POSTPOTRESNA RADIONICA HGI O POTREBI JAČANJA HRVATSKE GEOLOŠKE SLUŽBE

Tekst: G. L.

Foto: HGI

Na primjerima nedavnih potresa u Zagrebu i Petrinji 2020., te klizišta u Hrvatskoj Kostajnici 2018. godine HGI je prezentirao na strukovnoj radionici nužnu potrebu za jačanjem Geološke službe u Republici Hrvatskoj. Povodom toga je u Zagrebu, 16. studenog 2022. godine u organizaciji Hrvatskog geološkog instituta (HGI) održana Stakeholder radionica projekta RESPONSa kroz set zanimljivih predavanja pod nazivom “Što smo naučili?”

Radionici su uz djelatnike Hrvatskog geološkog instituta i projektne partnere sa Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, prisustvovali i predstavnici sljedećih stakeholder institucija: Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova RH, Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Seizmološke službe Hrvatske, Državnog hidrometeorološkog zavoda, Hrvatskog geotehničkog društva, tvrtke Geokon-Zagreb d.d.

Sva izlaganja na jednodnevnoj radionici HGI su popraćena opisom aktivnosti koje su provedene u okviru programa Interreg IPA – CBC HR-BA-ME projekata safEarth i RESPONSa.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon