STO GODINA ARHITEKTONSKOG FAKULTETA U ZAGREBU

Tekst: Panopticum

Foto: www.buro247.hr

Zagrebački Arhitektonski fakultet slavi sto godina postojanja, što je veliki jubilej u obilježavanju nekog studija. Naime, u travnju 1919. godine, u sklopu novoosnovane Visoke tehničke škole, u Zagrebu je utemljen studijski program arhitekture. Nastava je počela školske godine 1919/1920., a prvi upisani student  i prvi diplomant bio je Alfred Albini. Već stotinu godina kontinuirano se obrazuju generacije arhitekata – najprije na Visokoj tehničkoj školi, potom Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, a od 1962. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Obljetnica AF obilježit će se 17. travnja 2019., a osim stogodišnjice osnutka i kao svojevrsna uvertira u obljetničku akademsku godinu 2019/2020., nizom prigodnih događaja proslavit će se i Dan fakulteta. Nakon svečane sjednice Vijeća,  istaknuti profesori fakulteta osvrnut će se na vrijeme provedeno na fakultetu i postaviti ga u kontekst vlastite arhitektonske prakse. Nakon toga slijedi otvorenje izložbe recentnih studentskih radova u auli i svečani domjenak ispred Velike predavaonice. Aktivnosti se potom sele na treći kat, gdje će biti postavljena izložba studentskih radova Kabineta za stanovanje i otvaranje vrata srednjoškolcima, za koje je u popodnevnim satima organizirano i predavanje o fakultetu. U ranim večernjim satima slijedi blok od šest 20-minutnih predavanja u kojima će mladi arhitekti govoriti o različitim oblicima prakse i svojim iskustvima.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon