STJUARDESE VIRGIN ATLANTIC BEZ ŠMINKE

Tekst: B. D. / CNN

Foto: Virgin Atlantic / Nok Air

Kako javlja CNN, ženske posade na Virgin Atlanticu više neće morati nositi šminku tijekom leta, izjavila je zrakoplovna tvrtka. Tvrtka sa sjedištem u Velikoj Britaniji je taj potez nazvala “značajnom promjenom za zrakoplovnu industriju”.

DOSTUPNE I HLAČE

U skladu s novim smjernicama za oblikovanje i njegu, Virgin Atlantic  će također ženama ponuditi hlače kao dio svoje standardne uniforme. Prije su hlače bile dostupne stjuardesama samo na zahtjev.

“Ne samo da nove smjernice pružaju povećanu razinu udobnosti, već pružaju našem timu više izbora o tome kako se žele izraziti na poslu”, izjavio je Mark Anderson, izvršni potpredsjednik tvrtke Virgin Atlantic.

UNIFORMA KAO BREND

“Naša svjetski poznata uniforma crvene boje je nešto na što smo svi u Virgin Atlanticu nevjerojatno ponosni. Kao zrakoplovna tvrtka, uvijek smo se izdvajali od drugih i radili stvari drugačije od ostatka zrakoplovne industrije. Želimo da naša uniforma doista odražava tko smo kao pojedinci i ujedno zadržavajući taj poznati Virgin Atlantic brand, dodao je.

PROMJENE POTAKNUTE OD ZAPOSLENIKA

Nadalje, Anderson je kazao kako je promjena uslijedila nakon što je Virgin Atlantic  koji leti između Europe i Amerike, poslušao povratne informacije od svojih zaposlenika. Naime, za mnoge zrakoplovne tvrtke, odjeća i izgled kabinske posade su ključni element identiteta njihovog branda.

DRUGAČIJI  PRIMJERI

Međutim, nedavni promotivni kalendar tajlandskog niskotarifnog zrakoplovnog prijevoznika Nok Air potaknuo je reakciju zbog prisustva ženskih stjuardesa u kupaćim kostimima, dok je pakistanska nacionalna zrakoplovna tvrtka izazvala sličan bijes tako što je početkom ove godine ukinula „overwight“ kabinskog osoblja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon