ŠTERC: SVI DOSADAŠNJI IZBORI POTVRDILI ISTO – HRVATSKA POPULACIJA NIJE POLARIZIRANA

Tekst: B. M. / Dnevno.hr

Foto: HRT

Prema analizi demografa Stjepana Šterca, objavljenoj u četvrtak, 21. ožujka 2024. godine na internetskim stranicama portala Dnevno, Hrvatska populacija nije, kako se to učestalo tvrdi, bez ozbiljnih razmatranja polarizirana, već su odnosi prema svim relevantnim parametrima najmanje 2/3 nacionalne prema najviše 1/3 anacionalne biračke populacije. Naime, potvrdili su to uostalom i svi dosadašnji izbori i analize njihovih rezultata, pa i oni iz 2000. godine u kojima ključ nije bila anacionalna politička opcija, nego protestno glasanje i koalicija s HSLS-om na čelu s nacionalno neupitnim Draženom Budišom.

Naime, uvjeravanjem hrvatskog gledateljstva, čitateljstva i šireg puka u nešto što se nije dogodilo ili se dogodilo u skladu sa samo njihovim, uglavnom subjektivnim očekivanjima, dodatno se pridonosi društvenoj i političkoj neuređenosti koja postaje primarni čimbenik iseljavanja, manjeg izlaska na izbore i porasta protestnog glasanja na istima, precizira Stjepan Šterc.

Šterc nadalje navodi kako su ankete potvrdile da je najveća kriza u Hrvatskoj vezana uz način vođenja i upravljanja hrvatskim društvom, gospodarstvom i prostorom, a povjerenje dobivaju oni koji svojim postupcima i kadrovskim rješenjima uvjere u svoju snagu i potencijal.

Cijeli tekst pod naslovom ‘Svi dosadašnji izbori u Hrvatskoj, pa i oni iz 2000. godine, potvrdili su isto’ s analizom Stjepana Šterca dostupan je na internetskim stranicama portala Dnevno.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon