STEČAJEM ZAVRŠILA KARIJERA SANADEROVOG MESARA STJEPANA FIOLIĆA

Tekst: Panopticum

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Zagrebački Trgovački sud zaključio je u ponedjeljak, 16. siječnja 2023. stečaj nad Farmom Vukovinom Fiolić, tvrtkom mesara i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Stjepana Fiolića te će se ta tvrtka čija je imovina bila unovčena za 6.65 milijun kuna brisati iz sudskog registra.

Stečaj tvrtke bio je otvoren 2017. nakon pokretanja stečaja osnivača – krovne tvrtke Mesnice Fiolić koja je, prema prijedlogu FINA-e, imala evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 47.68 milijuna kuna.

Sva imovina Farme Vukovina Fiolić – nekretnine i zemljište nakon prodaje na javnoj dražbi unovčene su za 6.65 milijuna kuna, djelomično su podmireni razlučni vjerovnici s iznosom od 4.34 milijuna kuna te su plaćeni troškovi stečajnog postupka od 2.3 milijuna kuna.

Podsjetimo, poslovni problemi Stjepana Fiolića počeli su nakon što je, zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, uhićen u travnju 2012. zbog afere Planinska. Dvije godine kasnije, prema medijskim napisima, Mesnice Fiolić počele su ostvarivati gubitak, zatvorene su gotovo sve mesnice u Zagrebu i okolici, a firma je nakon ostvarenih 66 milijuna kuna prihoda 2012. u 2014. i 2015. ostvarila gubitak veći od 15 milijuna kuna. Završetak poslovanja mesnica Fiolić krenuo je nakon što je na sudu priznao da je Sanaderu u njegov dom u Kozarčevoj ulici nakon prodaje zgrade donio deset milijuna kuna i milijun eura provizije u “kutiji za hrenovke”, Fiolić je bio osuđen na godinu dana zatvora koje je zamijenio radom za opće dobro.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon