STANOVNICI BEČA JAVNI PRIJEVOZ OCIJENILI ODLIČNIM  

Tekst: D. S.

Foto: Wiener Linien

Beč je posljednjih godina u mnogim anketama izabran za najpogodnije mjesto za život u EU. Na tragu toga, istraživanje javnog mijenja u glavnom gradu Austrije početkom 2019. godine pokazalo je da su stanovnici Beča izrazito zadovoljni javnim gradskim prijevozom. Čak 98 posto ispitanika ocijenilo je ponudu bečkog javnog prijevoza pozitivnom ocjenom, čime se nastavlja pozitivan trend iz prijašnjih godina.

Anketom je zadovoljstvo cijenom javnog prijevoza istaknulo gotovo 88 posto ispitanika. Naime, s godišnjim kartama koje se mogu kupiti za 365 eura, Bečani se za 1 euro dnevno mogu voziti po cijeli dan svojom metropolom, što je u usporedbi s drugim gradovima EU gotovo nezamislivo. Druge dvije najpozitivnije ocijenjene stavke su kratki intervali prometovanja vlakova podzemne željeznice te široko rasprostranjena mreža ukupnog gradskog javnog prijevoza.

Sigurnost i čistoća se po mišljenu ispitanika također znatno poboljšala u posljednjih nekoliko godina, a točnost i pouzdanost bečkog javnog prijevoza pozitivno je ocijenilo 91 posto ispitanika.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon