SSMH U PULI PREDSTAVLJA SVEHRVATSKI DEMOGRAFSKI PROJEKT

Tekst: L. Poslon

Foto: SSMH

U četvrtak, 8. srpnja 2021. godine u Puli se održava predstavljanje projekta pod nazivom “Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” kojemu je nositelj Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH).

SSMH je kroz svoje djelovanje u području politika za mlade prepoznao da su negativni demografski trendovi među najvećim izazovima u Hrvatskoj, ali i da je izostao međusektorski pristup u bavljenju tom problematikom. Stoga je projekt “Mreža 2050 – Demografija, od izazova do odgovora” nastavak uspješnog osluškivanja potreba mladih i aktivnog sudjelovanja SSMH u pronalasku rješenja za depopulaciju Hrvatske s posebnim naglaskom na problem iseljavanja mladih.

Projekt se temelji na međusektorskoj suradnji kojom će se učvrstiti suradnja 12 partnera i 8 novih dionika iz cijele Hrvatske s ciljem kreiranja smjernica za razvoj javnih politika temeljenih na znanstvenim dokazima. U svrhu toga provest će se znanstvena istraživanja iz 3 područja: iseljavanje mladih iz Hrvatske, migracije i nacionalna sigurnost te demografskog potencijala hrvatskog iseljeništva. Trenutno traje provedba anketnog istraživanja na temu iseljavanja mladih iz Hrvatske. Projekt SSMH-a je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon