SSMH PREDSTAVLJA ISTRAŽIVANJE DEMOGRAFSKIH REZULTATA NAKON POPISA STANOVNIŠTVA U HRVATSKOJ

Tekst: I. Majstorić

Foto: SSMH/HKS

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) u srijedu 9. veljače 2022. u velikoj dvorani Matice Hrvatske u Zagrebu predstavlja rezultate istraživanja „Motivacija mladih za migracijom i zasnivanjem obitelji“. U provedenom istraživanju sudjelovalo je 660 mladih u dobi od 18 do 30 godina s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Istraživanjem se, između ostalog, ispitivala želja i vjerojatnost za iseljavanjem, željenim brojem djece i očekivanom dobi za roditeljstvo s obzirom na participaciju u društvenom i političkom životu, socioekonomski status, obiteljsko okruženje i druge aspekte života mladih. Rezultati istraživanja predstavljaju vrijedan doprinos u analizi demografske situacije i osmišljavanju rješenja za ublažavanje depopulacije u Hrvatskoj.

Rezultate istraživanja predstavit će članovi SSMH-a Domagoj Dalbello i Ivan Majstorić, a rezultate će komentirati dr. sc. Marin Strmota, docent na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Sanja Klempić Bogadi, znanstvena savjetnica na Institutu za migracije i narodnosti.

SSMH je udruga mladih koja se niz godina bavi demografskim trendovima u Hrvatskoj, upozorava na moguće posljedice negativnih demografskih trendova te zagovara cjelovite javne politike usmjerene mladima i obiteljima.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon