SSMH OTVORIO PRIJAVE ZA NOVI CIKLUS EDUKACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA

Tekst: Panopticum

Foto: SSMH

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) otvorio je prijave za novi ciklus edukacija pod nazivom „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“. Prijave su otvorene do 25. rujna 2022. godine putem elektronske pošte [email protected] ili preko prijavnog obrasca. Edukacija je besplatna i održava se na hrvatskome jeziku. Edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina i održavat će se u Zagrebu, Osijeku i Splitu, dok je za mlade iz drugih krajeva Hrvatske omogućeno sudjelovanje na daljinu.

Na edukaciji će se mladi susresti s tekstovima raznih autora poput C. S. Lewisa, Karola Woytile, Viktora Frankla, Vaclava Havela, Georgea Weigela i mnogih drugih. Također, sudionici će se upoznati s osnovnim konceptima ljudskih prava te korištenjem jezika kakav se koristi u institucijama Ujedinjenih nacija.

Po završetku edukacije polaznici mogu postati članovi Svjetskog saveza mladih, zajednice prijatelja koja mladima omogućuje osobni i profesionalni razvoj. Članstvo u Svjetskom savezu mladih odlična je prilika za sve mlade koji žele biti proaktivni u zajednici i sudjelovati u izgradnji boljeg društva, koje na prvo mjesto stavlja čovjeka.

Organizator edukacija je udruga Svjetski savez mladih Hrvatska. U središtu djelovanja SSMH je promicanje i zaštita ljudskih prava. SSMH je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance, koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj djeluje u Zagrebu, Osijeku i Splitu. SSMH svojim djelovanjem želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formiranje mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima. Više o SSMH-u možete pročitati na internetskoj poveznici.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon