SSMH – NOVI CIKLUS ONLINE EDUKACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA

Tekst: L. Poslon

Foto: SSMH

Svjetski savez mladih Hrvatske (SSMH) otvorio je prijave za novi ciklus online edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“. SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj ima više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

“Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” je edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se već dugi niz godina održava u Splitu, Osijeku i Zagrebu, a od ove godine sudionici imaju prilike sudjelovati u edukaciji i online putem.

Navedena edukacija prvi je korak ka pridruživanju Svjetskom savezu mladih, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se preko službenog obrasca na poveznici. Prijave traju do srijede 6. siječnja 2021. godine.

Tijekom edukacije, mladi će imati priliku čitati tekstove autora poput Viktora Frankla, C. S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatme Gandhija i drugih te u grupama raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, solidarnost i kultura. Rasprave će se održati pod vodstvom posebno educiranih mentora online putem, a ukupno će biti 7 susreta nakon kojih slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju.

Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u UN-u i institucijama Europske unije. a imat će i priliku sudjelovanja i organizacije raznih domaćih i međunarodnih konferencija.

Nakon završetka edukacije, sudionici će imati priliku postati članovi Svjetskog saveza mladih, zajednice prijatelja koja mladima daje priliku za osobni i profesionalni rast, kao i mogućnost sudjelovanja u provedbi programa i projekata SSMH-a kao što su: Kurikul za ljudsko dostojanstvo, Ljetna škola bioetike i ljudskih prava te brojnih kulturnih i drugih projekata. Također, kao članovi Saveza, mladi će imali priliku steći zagovaračko iskustvo te vještine pisanja projekata i upravljanja ljudskim potencijalima, a o čemu govore iskustva dosadašnjih sudionika koji su sudjelovali u prethodnim ciklusima edukacije.

Online edukacija “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” je definitivno jedno od najpozitivnijih iskustava u ovoj godini. Svi prijavljeni će nakon prijave dobiti povratnu informaciju za sve detalje vezane uz edukaciju. Ključni element za sve zainteresirane bit će motivacija i slaganje s odredbama Povelje Svjetskog saveza mladih.

Program je besplatan i održava se na hrvatskom jeziku. Više o SSMH možete pročitati ovdje. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti putem društvenih mreža na FB stranici World Youth Alliance Hrvatska, zatim na Instagram profilu @wyacroatia ili na email [email protected].

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon