SSKH-ZGH I POVEZANA DRUŠTVA: MOŽEMO! LAŽNOM SLIKOM PRIKRIVA KAOTIČNO STANJE U GRADU ZAGREBU

Tekst: SSKH

Foto: Panopticum

U Dnevniku HTV-a (19. 10. 2022.) Tomislav Tomašević je izjavio da su tri radnice u Call centru same dale otkaz i da tamo „nikad nije utvrđen višak i da su sami radnici otišli“. Sve tri radnice su bile na popisu kolektivnog viška radnika i nisu svojom voljom otišle, a pored njih je moralo otići još 9 radnica i radnika dakle ukupno 12.

Ista situacija je i u Holding centru u Vukovarskoj 41 gdje je viškom proglašeno još 13 radnika. Cijela Služba je u izvanrednom stanju od silnih zaostataka i kašnjenja, a to nadređeni u ZGH i Gradu „ne vide“ i stvaraju lažnu sliku da je sve u redu.

Ekipa se hvali da u Holdingu više nema agencijskih radnika. Čak te neistine iznose sa saborske govornice. Od 290 agencijskih radnika koji su bili u sustavu ZGH grupe zaposleni cca 100 radnika nije produljen ugovor o radu. Time su narušeni poslovni procesi do stanja kaosa kojem svjedočimo i mi radnici i vi stanovnici našeg grada.

Konačno jedna istina, ali razlog je da velikoj većini nisu produljili ugovor o radu, a o tome su ih obavijestili zadnjeg dana rada i ti radnici nisu imali pravo na otpremninu. Zastrašujuća lakoća iznošenja neistina i laži…

Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske-Zagrebački holding i povezana društva

Zagreb, 21. listopad 2022.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon