SRNA SE OPROSTIO OD HRVATSKOG DRESA

Utakmicom protiv Portugala u osmini finala EURA u francuskom Lensu bio je i posljednji nastup Darija Srne u dresu hrvatske nogometne reprezentacije. Kapetan »vatrenih« je prije prvenstva najavio kako se u Francuskoj oprašta od hrvatskog dresa. Srna je prošao sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a za ‘A’ sastav je debitirao krajem 2002. godine u prijateljskom susretu protiv Rumunjske. Od tada je bio standardni član prve momčadi, a nakon oproštaja Nike Kovača je bio kapetan. Prva utakmica koju je odigrao kao kapetan bila je protiv Rumunjske u Bukureštu u veljači 2009. godine.

HNS

Tekst: Panopticum

Foto: www.hns.hr

Utakmicom protiv Portugala u osmini finala EURA u francuskom Lensu bio je i posljednji nastup Darija Srne u dresu hrvatske nogometne reprezentacije. Kapetan »vatrenih« je prije prvenstva najavio kako se u Francuskoj oprašta od hrvatskog dresa.

Srna je prošao sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a za ‘A’ sastav je debitirao krajem 2002. godine u prijateljskom susretu protiv Rumunjske. Od tada je bio standardni član prve momčadi, a nakon oproštaja Nike Kovača je bio kapetan. Prva utakmica koju je odigrao kao kapetan bila je protiv Rumunjske u Bukureštu u veljači 2009. godine.

Njegovo prvo veliko natjecanje bio je EURO 2004. u Portugalu gdje je nastupio u sve tri utakmice. Igrao je i na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj (2008), EP-u u Poljskoj i Ukrajini (2012), te sada na EURU u Francuskoj. Iza njega su i nastupi na dva svjetska prvenstva – 2006. godine u Njemačkoj, te 2014. u Brazilu. Za reprezentaciju je ukupno odigrao 134 utakmice i zabio 22 gola. 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon