SRBIJA SENZIBILNIJA U DEMOGRAFIJI OD HRVATSKE

Tekst: D. S.

Foto: www.tanjug.rs

Za razliku od Hrvatske koja se hvali svojom demografskom politikom i gdje se gradonačelnici i lokalni čelnici nisu niti udostojili posjetiti glavne županijske bolnice i rodilišta u Srbiji je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao prvog dana Nove godine prvorođenu bebu u 2019. godini u rodilištu Betanija, a majci prve bebe čestitao i uručio novčana sredstva u iznosu od 200 tisuća dinara. Prema demografskoj politici naših susjeda druge bebe rođene 1. siječnja svake godine dobivaju 50 tisuća dinara. Ljudsku gestu gradonačelnik Vučević nadopunio je tom prilikom i izjavom kako “najljepše vijesti dolaze uvijek iz novosadskog rodilišta”.

Iako Srbija nije u EU, stiče se dojam da bi europizirana Hrvatska na čelu s premijerom Plenkovićem i resornom ministricom Nadom Murganić još štošta mogli naučiti od nekadašnje istočne članice bivše federacije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon