SPORTSKO-GOSPODARSKA DIPLOMACIJA – KGK ODLAZI U VIŠEDNEVNI POSJET AUSTRALIJI

Tekst: B. D.

Foto: C. W.

Prema službenom priopćenju Veleposlanstva Australije u Republici Hrvatskoj, bivša predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović odlazi u posjet Australiji krajem veljače 2022. godine. Uoči planiranog posjeta KGK Australiji otpravnik poslova australskog veleposlanstva u Zagrebu, gospodin Andrea Biggi sastao se s bivšom hrvatskom predsjednicom.

Prema priopćenju Veleposlanstva Australije u RH od 18. siječnja 2022., tom prilikom su Biggi i KGK vodili angažiranu i široku raspravu kojom su bile obuhvaćene teme poput 30. obljetnice diplomatskih odnosa Australije i Hrvatske, zatim značenje doprinosa hrvatske dijaspore australskoj multikulturalnosti i prosperitetu, te bilateralne trgovinske i investicijske veze. Osim toga, KGK i otpravnik poslova Biggi su se dotakli i Inicijative tri mora te Olimpijade 2023. koja će održati u Brisbaneu. Na kraju zagrebačkog susreta Andrea Biggi je bivšoj predsjednici Grabar-Kitarović zaželio sretan put i nesebično angažiranje oko praćenja njenog višednevnog putovanja po Australiji.

Osim iz Veleposlanstva Australije u Zagrebu, oglasili su se i iz udruge “AUS-NZ Croatian Women in Leadership” priopćenjem kako će bivša predsjednica Hrvatske sudjelovati prilikom posjete Australiji u radu godišnjeg nacionalnog samita u Canberri.

Podsjetimo, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) Australsko veleposlanstvo održalo je u Zagrebu krajem 2021. godine poslovno informatičku sjednicu o Sporazumu o slobodnoj trgovini Australije i EU. Tom prilikom su poslovni stručnjaci obiju vlada govorili o sveobuhvatnom i ambicioznom Sporazumu o slobodnoj trgovini kojim se stvaranju poslovne prilike na obostranu korist, a koje uključuju i Hrvatsku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon