SPORNO IMENOVANJE U MINISTARSTVU TURIZMA

frano matušić

Tekst: M. Š.

Foto: www.hrt.hr

Nakon ministrice kulture Grad Dubrovnik je dobio i drugu važnu osobu u hrvatskoj vladi Andreja Plenkovića. Naime, dubrovčanin Frano Matušić je prije nekoliko dana imenovan na mjesto državnog tajnika za turizam. Prije službenog imenovanja u resoru turizma o Matušiću se špekuliralo kao o mogućem tajniku pri Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH, ali je očito premijer Plenković shvatio kako bi Matušić u tom slučaju mogao postati prevelik kamen spoticanja kako unutar HDZ-a, tako i u široj hrvatskoj javnosti.

Da podsjetimo, za gospodinom Matušićem se vuku repovi još iz 1991. godine kada je javno etiketiran zbog napuštanja Dubrovnika u trenutku kada je počela agresija na dubrovačko i neretvansko područje, te ga se zbog toga već godinama s političkih govornica proziva da je ratnih godina bio član “minhenske bojne” u kojoj je bezbrižno svirao flautu i orgulje.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon