SPLIT SPREMAN ZA IZBOR I IZLOŽBU NAJBOLJIH HRVATSKIH PRŠUTA

Tekst: A. Radoš

Foto: F. Brala

Dalmatinski, drniški, istarski ili krčki? Koji je pršut ove godine šampion doznat će se u splitskom hotelu Park u petak, 22. travnja 2022., prvog dana najveće manifestacije posvećene vrhunskoj hrvatskoj deliciji. Da je riječ o vrhunskoj kvaliteti uvjerit će se svi koji u subotu, 23. travnja 2022., dođu na Prokurative. Tamo će desetak nagrađenih proizvođača pršuta od 9 do 14 sati po promotivnim cijenama prodavati svoje proizvode.

Naime, osmo izdanje Dana hrvatskog pršuta vraća se u grad Split, odakle je sve 2015. godine i krenulo. Manifestacija svake godine seli u drugi grad i promovira isključivo certificirane pršute, odnosno samo one koji su zaštićeni na razini Europske unije. Klaster je organizator ove dvodnevne manifestacije i okuplja dvadesetak najpoznatijih proizvođača zaštićenog hrvatskog pršuta od Istre do juga Dalmacije, od velikih tvrtki do malih obiteljskih pršutana. 

Podsjetimo, Hrvatska ima čak četiri pršuta s EU zaštitom – krčki, drniški i dalmatinski s oznakom zaštićenog geografskog porijekla, a istarski s oznakom zaštićenog izvornog porijekla. Riječ je o premium proizvodima iznimne teksture i vrhunskog okusa i što je najvažnije nemaju nikakvih aditiva, a jedini im je konzervans morska sol.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon