SPELEOLOŠKO REKOGNOSCIRANJE DIJELA RAVNE GORE

Tekst: V. Dubovečak

Foto: D. Androić

Ekipa speleologa SU “Kraševski zviri” Ivanec izvršila je 7. prosinca 2019. pretraživanje / rekognosciranje dijela kanjona potoka Kamenice i potoka Leprnjak na zapadnom dijelu Ravne gore što geomorfološki pripada najzapadnijoj cjelini Ravne gore koji administrativno pripada Gradu Lepoglava.

Osim samih predjela uz potoke, pretraživale su se strme, zapadne padine kanjona potoka Kamenica. Neki predjeli se nisu mogli pretražiti zbog prevelikog nagiba / litica te će se taj dio pogledati naknadno, uz pomoć užeta. Pronađeni su ulazi u 2 neistražene špilje radnih naziva Špilja poležećki i Puževa špilja, te je pronađen jedan objekt koji se urušava u sedimentu te ga je potrebno prokopati.

Osim toga, posjećene su već istraženi speleološki objekti na tom području koje je istraživalo Hrvatsko biospeleološko društvo iz Zagreba – Škedenj špilja i Vihra špilja. Ekipu speleologa SU “Kraševski zviri” Ivanec sačinjavali su (abecednim redom): Androić Damir, Androić Nikolina, Dubovečak Vinka, Žuliček Marko.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon