SPELEOLOŠKA EKSPEDICIJA “SREDNJI VELEBIT 2020.”

Tekst: R. F.

Foto: SKOL

Speleološki klub Ozren Lukić nastavlja sa sustavnim speleološkim istraživanjima šireg područja srednjeg Velebita. Ekspedicija ‘Srednji Velebit 2020’ će se održati od 1. do 9. kolovoza 2020. godine. Plan ovogodišnje ekspedicije je premjestiti istraživanja na novo područje, točnije na područje oko vrhova Medin golić, Pištolin golić i Crni vrh, te lokalitetima Repuševac, Medina dulibica i Pusova draga, kao i nastavak istraživanja na područjima i u objektima sa prošlih ekspedicija.

Istraživački kamp bit će smješten u blizini ceste koja vodi prema Dokozina planu, točnije uz planinarsku stazu Alan – Štirovača. Do mjesta kampa najlakše je doći Velebitskim cestama prema Štirovači, te dalje cestom od Mrkvišta prema Alanu gdje se put odvaja u smjeru juga (oznaka za Dokozina plan) te nakon Dundović padeža parking na prvom proširenju i planinarskoj markaciji za Štirovaču. Od mjesta parkinga do mjesta kampa ima svega 2 minute hoda. Prijave na ekspediciju se mogu izvršiti putem ovog linka. Voditelj ekspedicije je Damir Janton. Kotizacija za ekspediciju iznosi 30 kn po danu ili 200 kn po osobi za cijeli kamp.

Više informacija dostupno je na sljedećem linku: SKOL

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon