SOLSTICIJSKI ASTROFEST U VIŠNJANU

Tekst: R. F.

Foto: Panopticum

Na dan ljetnog solsticija 21. lipnja 2019., inače poznat po najkraćoj noći u godini, a uz koju se prema mnogim usmenim predajama vežu brojna mistična vjerovanja, na brdu kraj svjetski poznate višnjanske Zvjezdarnice na Tičanu obilježava se na poseban način, i to  okupljanjem zaljubljenika u prirodu i prirodno – znanstvene fenomene.

ASTROFEST UZ RITAM ETNO GLAZBE

Naime, cjelodnevni i noćni glazbeno-scenskim programom, koji započinje ispraćajem zadnjih sunčevih zraka uvečer, a završava dočekom prvih sunčevih zraka izjutra uz hipnotičke ritmove bubnjeva, Astrofest predstavlja jedinstven događaj u Hrvatskoj koji privlači veliku pažnju ljubitelja neba, zvijezda i duhovne New age glazbe i Etno glazbe.

I HRVATSKA IMA SVOJ STONEHENGE

Dakle, želite li iskušati nešto novo ili naučiti prepoznavati zviježđa na noćnom nebu znanstvena radionica za djecu i odrasle višnjanske Zvjezdarnice je pravo mjesto za to.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon