SOA OBJAVILA IZVJEŠĆE ZA 2022. GODINU

Tekst: Panopticum

Foto: SOA

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) objavila je u četvrtak, 11. svibnja 2023. javno izvješće na 42 stranice za 2022. godinu. Radi se o osmom po redu javnom izvješću SOA-e, a dostupno je na njenim službenim internetskim stranicama.

Javno izvješće sadrži podatke o radu SOA-e u 2022. godini, kao pregled stanja sigurnosti u Republici Hrvatskoj i okruženju. Svrha javnih izvješća je upoznati građane sa sigurnosnom situacijom u Republici Hrvatskoj i okruženju te predstaviti aktivnosti SOA-e u zaštiti nacionalne sigurnosti, građana i interesa Republike Hrvatske.

Podsjetimo, objavom javnih izvješća SOA nastavlja praksu razvijenih demokratskih država u promicanju veće transparentnosti i odgovornosti sigurnosno-obavještajnih agencija prema građanima. Javna izvješća redovito objavljuju sigurnosno-obavještajne agencije i ostalih demokratskih država EU.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon