SOA OBJAVILA IZVJEŠĆE ZA 2019. GODINU 

Tekst: B. D.

Foto: Vlada RH

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) po šesti put zaredom objavljuje javno izvješće. Javno izvješće SOA-e sadrži podatke o radu agencije u 2019. godini s pregledom stanja sigurnosti u Republici Hrvatskoj i njenom okruženju.

Ovogodišnje izvješće SOA-e posvećeno je dvama trendovima: sve većem značaju međunarodne sigurnosno-obavještajne suradnje u zaštiti zajedničke europske sigurnosti te jačanju uloge SOA-e u zaštiti hrvatskog nacionalnog kibernetičkog prostora.

Javnim izvješćima SOA potvrđuje hrvatskom društvu da za resurse koji se ulažu u obavještajce, oni to društvu vraćaju modernim sposobnostima za aktivnu i stalnu zaštitu. Kako nadalje navodi SOA, javna izvješća redovito objavljuju sigurnosno-obavještajne službe i ostalih demokratskih država EU, poput Njemačke, Švedske, Nizozemske, Finske, Švicarske, Češke i drugih. Dokument SOA-e može se pronaći na interneskim stranicama Sigurnosne agencije Republike Hrvatske.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon