SNAŽAN POTRES U BIH – 45 KM OD DUBROVNIKA

Tekst: R. F.

Foto: G. M.

45 km sjeverno od Dubrovnika, u petak, 22. travnja 2022. godine u 23 sata i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su snažan potres kod mjesta Ljubinja u Bosni i Hercegovini. Prema prvim informacijama magnituda potresa iznosila je 6.1 prema Richteru a intenzitet u epicentru VIII stupnjeva EMS na dubini od dva kilometra. Preciznijih dojava o štetama još nema ali u Ljubinju je oštećen dio općinske zgrade, kao i neke starije kuće.

Potres se osjetio diljem RH, posebno u širem području Dalmacije. Osim u RH, potres se osjetio u cijeloj Crnoj Gori i BiH a djelomično podrhtavanje tla se, prema podacima EMSC, osjetilo i u Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu, Italiji i Sloveniji.

Podsjetimo, potres kod Petrinje koji se dogodio 29. prosinca 2020. bio je magnitude 6,4, a osim u cijeloj Hrvatskoj osjetio se i u dijelovima Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Italije i drugih zemalja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon