SMOQUA 2023. – 7. FESTIVAL QUEER I FEMINISTIČKE KULTURE

Tekst: B. M.

Foto: LORI

Sedmi Međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua održava se u Rijeci od 12. do 14. listopada 2023.  u organizaciji lezbijske organizacije Rijeka „LORI“ i u suradnji s udrugom PaRiter.

Podsjetimo, Smoqua od 2017. godine spaja umjetnost i aktivizam kao mjesto zajedničke borbe za ljudska prava i propitivanja predrasuda. Ove godine će se događaji odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku na 6 lokacija u Rijeci uz niz aktivista, aktivistkinja, umjetnika i umjetnica iz raznih zemalja uz koje će se doživjeti i živjeti queer, feminizam, a svoju sredinu na nekoliko dana će zasigurno učiniti vedrijom i uključivijom.

Tema 7. izdanja festivala odvija se pod sloganom „Zauzimanje prostora“ te u središte postavlja pitanje sigurnosti i otvara put diskusije o društvenom ugnjetavanju marginaliziranih skupina. LGBTIQ+ osoba i žena koje nerijetko svjedoče o raznim oblicima socijalne isključenosti, zanemarivanja, nevidljivosti i nejednakosti. Trodnevni program na hrvatskom jeziku dostupan je ovdje, a na engleskom jeziku ovdje.

Slučajno ili ne, u projekt Smoqua uključile su se i Hrvatske željeznice (HŽ) koje u sklopu festivala daju popust učesnicima u visini od 40% iako je HŽ državna tvrtka koju financiraju svi porezni obveznici Republike Hrvatske.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon