SMILJE I DALJE NA METI NEOVLAŠTENIH BERAČA

Pripadnici uprave promorsko-goranske policije zaprimili su dojavu lokalne šumarije iz Crikvenice čiji su djelatnici u protuzakonitoj berbi smilja na području mjesta Povile zatekli nekoliko osoba. Nekoliko dana kasnije policajci su na istom području zatekli više osoba i dva teretna vozila u kojima se nalazila veća količina smilja.  Osim tog slučaja, policija je posljednjih nekoliko dana kod više osoba kraj Novog Vinodolskog pronašla i dva puta oduzela ukupno više od 1,7 tona zaštićene zavičajne biljne vrste smilja.

smilje

Tekst: Hina

Foto: www.planeta.com.hr

Pripadnici uprave promorsko-goranske policije zaprimili su dojavu lokalne šumarije iz Crikvenice čiji su djelatnici u protuzakonitoj berbi smilja na području mjesta Povile zatekli nekoliko osoba. Nekoliko dana kasnije policajci su na istom području zatekli više osoba i dva teretna vozila u kojima se nalazila veća količina smilja.

Osim tog slučaja, policija je posljednjih nekoliko dana kod više osoba kraj Novog Vinodolskog pronašla i dva puta oduzela ukupno više od 1,7 tona zaštićene zavičajne biljne vrste smilja.
Zatečene osobe su neovlašteno, bez potrebnih odobrenja, na novljanskom i crikveničkom području brale zaštićeno smilje. Ukupno im je, u dva navrata, oduzeto 89 vreća – u svakoj je bilo oko 20 kilograma smilja. Neovlašteno ubrano smilje oduzeto je i predano nadležnoj šumariji, a policija je radi postupanja prema Zakonu o zaštiti prirode, o svemu izvijestila mjerodavnu inspekciju.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon