SLUŽBENIČKI SUD OSLOBODIO DIPLOMATA SABLJAKA OD TRIVIJALNIH OPTUŽBI MVEP

Tekst: N. G.

Foto: L. H.

Službenički sud oslobodio je diplomata Sabljaka od svih 9 točaka u optužbi dvoje ministara MVEP-a, Pejčinović Burić i Grlić Radmana. Naime, HDZ-ovi ministri najelitnijeg ministarstva Republike Hrvatske su Sabljaka optužili za stegovna djela i udaljili ga iz službe kad im je prijavio prijevare preko kojih su pojedini diplomati, povezani s premijerom i šefom HDZ-a Plenkovićem, isplaćivali državni novac u veleposlanstvima RH u Australiji i SAD-u. Zasad nije poznat datum povratka diplomata Sabljaka u diplomatsku službu unutar MVEP-a na zagrebačkom Zrinjevcu.

Podsjetimo, Sabljak je strpljivo iskoristio 3 godine postupka pred Službeničkim sudom kako bi razotkrio dokaze koji potvrđuju sumnju da su prijevare zataškali pojedinci u DORH-u uz svestranu pomoć glavnog inspektora Ministarstva vanjskih i europskih poslova, također s članskom iskaznicom HDZ-a.

Inače, Službenički sud je novinarima i fotoreporterima do sada svaki put zabranio snimanje rasprave u ovom procesu što je dodatno privuklo medije i širu javnost da prate slučaj Damira Sabljaka jer se odvažio suprotstaviti nedodirljivoj diplomatskoj kremi sa Zrinjevca i obraniti državni novac od njihovog protuzakonitog trošenja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon