SLUČAJ NA BRAČU DEMANTIRAO HRVATSKU KAO KORONA FREE DESTINACIJU

Tekst: R. F.

Foto: N1

U trenucima dok Republika Hrvatska popušta s mjerama u borbi protiv epidemije koronavirusa niknulo je žarište s povečim brojem osoba pozitivnih na koronu i to na sasvim neuobičajenom mjestu, odnosno na otoku Braču, koje se kao i sva druga odredišta na Jadranu užurbano priprema za predstojeću turističku sezonu. Navedenim otočnim primjerom dolazi u pitanje moguća izjava čelnih ljudi Stožera, ali i ministra turizma o Hrvatskoj kao “korona free” destinaciji.

Da podsjetimo, veliko žarište korone s najmanje 30 oboljelih je sada otok Brač za koji je Stožer na presici u subotu, 9. svibnja 2020. objavio uvođenje nužne epidemiološke mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u trajanju 14 dana, koja se počela primjenjivati policijskim kontrolama u trajektnom pristaništu i na ulazima u mjesta na otoku. Osim toga, čekaju se rezultati testiranja za 90 briseva koji su već uzeti na otoku Braču. Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo navela je da je zdravstveno stanje zaraženih Bračana dobro, nemaju ozbiljnijih simptoma osim temperature i šmrcanja, a dvije su starije osobe primljeni u splitsku bolnicu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon