SLUČAJ ĆURUVIJA: MRAČNE SILE DEVEDESETIH JOŠ UVIJEK VLADAJU SRBIJOM

Tekst: B. Matijević

Foto: Danas

Nakon odluke Apelacionog suda kojom su oslobođeni okrivljeni za ubojstvo novinara Slavka Ćuruvije, njegova bivša partnerica Branka Prpa izjavila je za medije da je država cijelo vrijeme zataškavala slučaj te da to u konačnici predstavlja sudsku “katastrofalnu odluku”.

Nadalje, Branka Prpa je izjavila i da je „sve od početka bila farsa“. „Cio sudski proces bila je farsa. Imali ste dvije presude koje po treći put ispitujete i obarate. Pa, šta je to? To je neiskrena namjera režima od samog početka da se taj slučaj ne riješi. Kako drugačije da čitamo. Država je ta koja zataškava, koja ne želi da ubijeni čovjek dobije satisfkaciju jer je ubica država. Dakle, služba Državne bezbjednosti je učestovala u tome“. Podsjeća da se predsjednik države Aleksandar Vučić na početku svog mandata „kleo da će se riješiti ubojstvo“ i napominje da mu nikada nije vjerovala.

„Vrlo je teško da država samu sebe optuži. Kao što možemo vidjeti, odigrali su to do kraja, zaista na način koji je bezočan i amoralan“, zaključuje Prpa.

Također, Jelena Ćuruvija, kćer ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, poručila je javnosti da je šokirana “skandaloznom presudom” Apelacionog suda zbog oslobađajuće presude optuženih za ubojstvo njezinog oca.

“Šokirana sam ovom skandaloznom presudom. Ona šalje jasnu, zastrašujuću poruku svim novinarima i svim ljudima koji se bore za slobodu govora. Ova presuda je dokaz da mračne sile devedesetih još uvijek vladaju ovom zemljom. Ovo je zemlja mraka. Nijema sam”, poručila je Jelena Ćuruvija.

Podsjetimo, Apelacioni sud u Beogradu objavio je u petak, 2. veljače 2024. presudu donijetu prije deset mjeseci po kojoj su okrivljeni za ubojstvo novinara Slavka Ćuruvije – Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić oslobođeni krivnje, objavljeno je na internetskim stranicama beogradskog Apelacionog suda.

Naime, sud je, usvajanjem žalbi odbrane i djelomičnim usvajanjem žalbe Tužilaštva, preinačio prvostupanjsku presudu i okrivljenog Markovića oslobodio od optužbi da je izvršio kazneno djelo poticanja na teško ubojstvo, a okrivljene Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao suizvršiteljii počinili kazneno djelo teškog ubojstva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon