SLOVENSKA ADRIA AIRWAYS PRED BANKROTOM

Tekst: R. F.

Foto: Letališče JP Brnik

Kako javljaju pojedini slovenski mediji, zrakoplovna trvtka Adria Airways (AA) se našla u velikim financijskim problemima. Mediji navode da je Agencija za civilno zrakoplovstvo (CAA) formalno pokrenula postupak oduzimanja operativne licence protiv Adria Airways. Naime, zrakoplovne tvrtke ne smiju obavljati letove bez dozvole CAA. Kakva će biti daljnja sudbina Adria Airways  moglo bi se znati u roku od mjesec dana.

Kako stoji u proceduri, CAA mora provesti postupak nadzora nad AA  u roku od najviše tri mjeseca. Budući je u godišnjem izvješću upućenom ovog tjedna iz Adria Airwaysa prema regulatorima otkriveno da je poslovanje tvrtke financijski neodrživo, a što bi u konačnici moglo utjecati na sigurnost putnika i letenja uopće, taj će proces nadzora nad Adria Airwaysom najvjerojatnije biti puno brži. Ako Adria Airways ne bude licencirana od strane CAA, njezini će zrakoplovi biti prizemljeni a tvrtka će najvjerojatnije biti samo korak od bankrota.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon