SLOVENIJA UVELA KORONATEST ZA DNEVNE RADNE MIGRANTE

Tekst: Panopticum

Foto: Mladina

Prema odluci slovenske vlade, od ponedjeljka, 16. ožujka 2021. dnevni radni migranti koji ulaze iz susjednih zemalja u Sloveniju, uključujući i one iz Hrvatske, morati će na granici pokazati negativan test na koronavirus ne stariji od sedam dana.

Inače, u posljednja 24 sata Slovenija bilježi 520 novih zaraza ili 17,4 posto u odnosu na sve testirane, dok je petero ljudi umrlo, čime se ukupan broj preminulih popeo na 3929 osoba.

Osim toga, u Sloveniji se nastavlja cijepljenje nastavničkog osoblja u školama i vrtićima, uglavnom cjepivom AstraZenece, unatoč negativnim reakcijama na to cjepivo među zaposlenima u jednoj osnovnoj školi. Slovenske zdravstvene vlasti navode da je to cjepivo, kao i ostala, sigurno i učinkovito, no unatoč tome proteklih dana je bilo dosta slučajeva otkazivanja već dogovorenih termina za cijepljenje AstraZenecom širom Slovenije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon