SLOVENIJA DO DALJNJEG SUSPENDIRALA CJEPIVO JOHNSON & JOHNSON

Tekst: M. Š.

Foto: VRS

Republika Slovenija je u srijedu, 29. rujna 2021. donijela odluku o privremenom obustavljanju cijepljenja protiv COVID-19 cjepivom proizvođača Johnson&Johnson sve dok se ne rasvijetle okolnosti smrti 20-godišnje žene koja je od posljedica moždanog udara umrla dva tjedna nakon cijepljenja. Naime, slovenska vlada je donijela tu odluku na prijedlog stručne skupine a cijepljenja tim cjepivom će biti obustavljena sve dok stručno povjerenstvo ne prouči medicinsku dokumentaciju i utvrdi je li smrt 20-godišnjakinje povezana s cijepljenjem, nakon čega će se odlučiti hoće li se ta vrsta cjepiva i dalje upotrebljavati.

U Sloveniji je do sada cjepivom Johnson&Johnson cijepljeno 120 tisuća građana a slovenska vlada se nada da tragični slučaj neće dovesti do pada interesa za cijepljenje obzirom da je u Sloveniji s istim cijepivom zabilježen još jedan identičan smrtni slučaj.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon