SLOVENCI BLOKIRALI VEĆ KUPLJENE SKI KARTE ZBOG DODATNE USPOREDNE KONTROLE SKI PASSA S KORONA POTVRDAMA

Tekst: M. P.

Foto: MUP

Kako javljaju pojedini slovenski mediji, od utorka, 28. prosinca 2021. sve važeće sezonske skijaške karte i ski karte kupljene unaprijed bez točno utvrđenog datuma korištenja za skijališta Rogla, Mariborsko Pohorje i Areh za ski sezonu 2021/2022., a koje su kupljene u pretprodaji ili putem interneta, biti će privremeno blokirane zbog upozorenja slovenske zdravstvene inspekcije.

Naime, 18. prosinca 2021. na tim skijalištima u Sloveniji je obavljen očevid s inspekcijskim nadzorom u čijem završnom izvješću stoji kako se zahtjeva od operatera žičnica da striktno provjere PCT stanje (cijepljeno, oboljelo, testirano) kod svih osoba koje posjeduju sezonske skijaške karte i svih vrsta skijaških propusnica bez naznačenog datuma korištenja, odnosno kupljenih unaprijed ili putem interneta. U protivnom će nadležna inspekcijska služba Slovenije izreći daljnje mjere opreza. Pritom nadležne inspekcijske službe dodaju da je za ponovno aktiviranje već kupljenog skipassa potrebno dostaviti potvrdu o ispunjavanju PCT uvjeta prema važećoj uredbi i predočiti osobni dokument. Kada skijalište dobije valjanu potvrdu o ispunjavanju jednog od traženih uvjeta PCT-a, ponovno će aktivirati skijašku kartu.

Inspektori su se na navedenu odluku odlučili budući su dosadašnje provjere na blagajnama spomenutih skijališta i ad hoc provjere na pojedinim žičarama nisu bile dovoljne. Tako je primjerice operater svih žičara i skijališta na Mariborskom Pohorju i Arehu privremeno blokirao sve terminske ski karte koje omogućavaju izravan pristup objektima sa sistemom vučnica, žičara i gondola nakon pregleda koji je obavljen na tim skijalištima sredinom prosinca 2021. godine.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon